Keuzehulp horloge

WELK MEDISCH HORLOGE IS GESCHIKT VOOR U?

Medische horloges zijn uiterst geschikt voor medici en zorgprofessionals die willen voldoen aan de handhygiëne eisen die gesteld worden op de werkplek. Doordat het horloge aan de kleding te bevestigen is is er geen kans op bacterieoverdracht op de patiënt zoals dat wel het geval is bij het dragen van een polshorloge.

Er zijn vele soorten medische horloges, in diverse prijs- en kwaliteitsverhoudingen, te koop. Welk medisch horloge voor u het beste geschikt is, hangt met name af van de kenmerken van het medisch horloge en de door u gewenste toepassing.

Door middel van onderstaande informatie kunt u een keuze maken uit de verschillende medische horloges bij NurseOClock BE en het voor u geschikte medisch horloge aanschaffen.

 

material watches

1. MATERIAAL

Plastic horloges zijn vrij sterk en verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.

Siliconen horloges zijn gemaakt van zacht en buigzaam siliconen. Het horloge is gemakkelijk en hygiënisch schoon te houden.

Metalen horloges zijn sterk, maar zijn iets zwaarder dan een plastic of siliconen horloge.

 

brooch pin watches

2.SPELD OF CLIP

Speld. De traditionele horloges hebben een broschespeld voor de bevestiging aan kleding. Hierdoor zit het horloge goed vast. Het nadeel is dat er een gaatje geprikt moet worden in de kleding. Als alternatief is er nu ook de magnetische broche. Door een magneetje onder de kleding te plaatsen wordt het horloge vast gehouden.

Clip. Tegenwoordig zijn er veel modellen met een clip bevestiging. Met een clip kan het horloge aan bijvoorbeeld een (borst)zak worden bevestigd.

 

dial watches

3.WIJZERPLAAT

De wijzerplaat van een medisch horloge is altijd op zijn kop. Hierdoor is het horloge gemakkelijk af te lezen door de gebruiker als het aan de kleding bevestigd is. Ook heeft een medisch horloge altijd een secondewijzer voor het bepalen van de hartslag van een patiënt.

Een datummelding is gemakkelijk aangezien er vaak een datum moet worden ingevuld op patiëntenkaarten.

Sommige modellen horloges hebben een hartslagmeter schaalverdeling op de wijzerplaat. Hiermee is eenvoudig de hartslag van een patiënt te bepalen. Vaak werkt een hartslagmeter als volgt; wacht tot de secondewijzer op 12 uur staat, tel 15 of 30 hartslagen bij de patiënt, kijk waar de secondewijzer staat en lees de hartslag af van de schaalverdeling.

Er zijn een paar horloge modellen met extra grote cijfers en datum op de wijzerplaat. Hierdoor is de tijd en datum snel af te lezen in stress situaties. Ook kan het zeer handig zijn voor iemand die verziend is.

 

engrave watch

4.GRAVEERSERVICE

Op veel modellen medische horloges is het mogelijk om een naam of persoonlijke boodschap te laten graveren. Hierdoor krijgt het horloge een persoonlijk tintje.

 

movement watch 

5. UURWERK

Swiss Medical Design horloges hebben een uiterst precies en betrouwbaar Zwitsers uurwerk. In het uurwerk zitten 5 edelstenen (robijn) verwerkt.

De meeste horloges hebben een Japans quartz uurwerk. Dit uurwerk is betrouwbaar en van gemiddelde kwaliteit.

De budget modellen hebben een Chinees uurwerk. Dit is een voordelig maar toch betrouwbaar uurwerk.

Op alle uurwerken in onze horloges bieden wij minstens één jaar garantie.

 

brands watches

6. MERKEN

Swiss Medical Design biedt horloges van zeer hoge kwaliteit aan. De Swiss Medical Design horloges worden gemaakt in Zwitserland.

MedToolz biedt een ruim assortiment aan van horloges voor de zorgsector. De horloges hebben een gunstige prijs/kwaliteit verhouding.
 
Philip Mercier horloges zijn medische horloge met een klassiek design.

Lorus horloges zijn al jaren betrouwbare horloges met een japans uurwerk.

 

 

7. OVERZICHT

Hieronder vindt u een overzicht met de beoordeling van een aantal medische horloges uit ons assortiment. Voor ons volledige assortiment klikt u hier.

 

 
KEUZE   DETAILS   CIJFER            
MedToolz Basic   Budget verpleegkunde horloge met een quartz uurwerk.   6+            
                     
Neon  

Lichtgewicht plastic medische horloges. Verkrijgbaar in vele kleuren. Uitgerust met grote wijzerplaat.

  7          

 

                     
Siliconen   Siliconen vergpleegkunde horloge dat goed hygiënisch te reinigen is omdat het uurwerk en de brochespeld makkelijk verwijderd kunnen worden.   8            
                     
Henley   Leuke medische horloges voor verpleegkundigen en zorgprofessionals.   8            
                     
Lorus   Horloge voor verpleegkundigen en medici. Lorus is onderdeel van Seiko en staat dus garant voor kwaliteit.   9            
                     
SwissMedical   Medisch horloge van zeer hoge kwaliteit. Betrouwbaar en zeer accuraat uurwerk.   10